17. De små fröna i vardagen som kan förändra ditt barns tankesätt

Allt vi måste tala om görs i samarbete med Mumin Baby blöjor & denna vecka även Leikkikauppa.fi

Veckans avsnitt av podden mina vänner, ett så viktigt avsnitt. Hade tänkt sätta mig ner och summera lite kring avsnittet men insåg snabbt att Carros beskrivning var så bra så ni får läsa den. Kommentera gärna här på bloggen eller på vår Instagram @alltvimastetalaom vad ni har för tankar och funderingar kring de ämnen vi lyfter i avsnittet.

Är det skillnad mellan att uppfostra döttrar och söner? Det tror vi. Från att man föds som flicka ligger man i underläge i samhället, mot pojkarna som redan då har ett stort försprång. Vi vill tro att vår generations föräldrar är den generationen som jobbar för förändring. Vi som inte försöker forma våra barn, vi som försöker ge våra barn verktygen att stå emot samhällets normer redan från tidig ålder.

Vi talar om stopp min kropp, duktighetsfälllan, om problematiken att alltid kommentera flickors utseende. Vi lyfter också varför det är så viktigt att föräldrar till pojkar också talar om detta med sina söner, för att lära dem redan från små att flickors kroppar bara är deras egna och att de är värda exakt lika mycket som pojkar. Hur får man in jämnställdhet i uppfostran?

I avsnittet hinner vi också tala om detta med att det ses som negativt att vara tjock. Varifrån kommer det? Vi berättar om hur vi såg på våra egna kroppar i tonåren hur vi ser på dem idag. Och det leder in oss på diskussionen kring vem som får föra ”bodypositivitets kampen” Är det ok att delta i den trots att man har en normkropp?

Som om detta inte vore nog, så talar vi om relationen pappa-dotter. Hur den ofta blir lidande när tonåren kommer, eller hur den blir en relation där dottern kämpar för sin pappas bekräftelse. Hur viktigt det är att fäder förebygger detta redan från det att döttrarna är små, genom att vara närvarande, stötta och visa känslor. Och hur otroligt viktigt det är att fäderna fortsätter med det!

Det och så mycket mer i veckans otroligt viktiga avsnitt!

Följ
Meddela om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments