2. Snack om graviditet och förlossning

Allt vi måste tala om görs i samarbete med Muumin Baby blöjor –

Idag är det äntligen dags för andra avsnittet av min och Carros podd Allt vi måste tala om. I dagens avsnitt, som består av del 1 där vi snackar graviditet och del 2 där vi går in på hur våra förlossningar varit.

Carro berättar om hur det var under hennes första graviditet då hon hade hyperemesis gravidarum, jag delar med mig om mina rädslor som jag kände inför missfall och hur jag under min andra graviditet hade blödningar ända till vecka 17. Det är mycket känslor, tankar och upplevelser som vi tar upp och det är verkligen något så magiskt med dessa ämnen för alla upplever vi det så olika och allt kan även vara så totalt annorlunda mellan två graviditeter fast vissa saker påminner mycket.

 

I andra delen tar vi upp våra upplevelser kring förlossningarna vi varit me dom. Även där, fyra olika förlossningar som vi delar öppenhjärtat med oss om. Det finns oändligt att diskutera om när det kommer till just graviditet och förlossning och jag hoppas att dessa avsnitt kommer öppna upp för just flera sådana diskussioner. Att också påminna som hur viktigt det är att alla skall få ha sin egen historia som får berättas och som är lika värdefull som alla andras. För det är ju just det som är så fantastiskt, hur vi kan uppleva förlossningen på så många olika sätt och hur det kan påverkas av så små detaljer. Det jag ofta tänker på är också att allas historia och upplevelse borde få ta plats. oberoende om det varit en till pappers ”normal” förlossning så kan upplevelsen varit något helt annat. Det var lite så jag kände efter min första förlossning men efter att ha fått träffa barnmorskan, gå igenom allt och prata så kände jag mig tusen kilo lättare och min upplevelse som jag bar med mig var något helt annat och så oändligt positivt.

Hoppas ni gillade detta dubbelavsnitt och kommentera gärna era tankar kring ämnet här under detta inlägg, på Carros blogg eller på vår Instagram @alltvimastetalaom. Nästa vecka kommer vi ha vår första gäst, min vän Hannah , som delar med sig av deras resa till att bli en familj.

Följ
Meddela om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments