Att skriva blogginlägg i tankarna

En ekvation som varken går ihop eller stämmer, mitt bloggande. Jag ”skriver” nämligen otaliga inlägg i mins tankar. Ofta när jag kör bil ensam, lyssnar på bra musik och får ide till något. Då ser jag framför mig hur inlägget ser ut med rubrik, bilder och text. Sedan då jag skulle ha möjlighet att öppna datorn och logga in här sent på kvällarna så har inspirationen försvunnit för känns som jag redan skrivit inlägget. Låter kanske helt konstigt men ibland kan jag gå in på min blogg och fundera varför inlägget inte finns publicerat och inser sedan att jag nog inte kommit längre än att ”tanke-skriva” det. Inte lätt detta.

Så nu blir min nya utmaning att försöka skriva mina inlägg på riktigt istället för att vara en tanke-bloggare. Livet just nu innehåller så mycket jag vill skriva om. De senaste dagarna har något i mitt sätt att se på livet ändra eller snarare hittat tillbaka till hur jag var före första året som mamma då vardagen var i princip fri från sömn och har nu senare insett hur mycket spår de satte i mig och hur det fick mig att ändra på så mycket som är jag men där och då nödvändigt för att orka och på något sätt en överlevnadsinstinkt tror jag.

Känner en tacksamhet utan dess like ikväll. Idag har vi fått vara med på Almas första julfest, det kändes stort. Första julfesten som jag fått vara mamman, mamman som sitter i publiken och blir tårögd av att se sin dotter i luciaklänning och ljus i håret. Det var så fint. Plötsligt är jag den mamman men det är jag med stolthet och tacksamhet. Känner också en sådan lugn känsla trots få dagar till julen. Ingen stress alls faktiskt. Flickorna skall få varsin julklapp och den klickade jag hem igår. Sedan får dom lite små saker som nissen hämtar ibland men det kan vara en liten skål med russin, mandariner eller så något lite större som dom verkligen behöver och jag ändå skulle behöva köpa eller fixa. Hur gör ni med julklappar till era barn, nära och kära?

 

Följ
Meddela om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments