Dåligt samvete och julfest

Idag insåg jag att jag nog varit hemifrån för lite senaste tiden för känslan att åka hemifrån i förmiddags var fylld med stress. Hatar den känslan. Jag minns i våras när vi spelade in första säsongen av podden och jag hade exakt samma känslan i början då jag inte varit hemifrån längre stunder regelbundet. Känslan försvann dock rätt så snabbt efter några gånger och jag minns exakt samma sak då Alma var ett år och jag började mina praktiker. Tror dom flesta mammor kan känna igen sig i känslan när man är hemma med barnen och skall börja åka hemifrån längre stunder.

Nåja, det jag ville komma fram till var att idag var den känslan tillbaka. Känslan av dåligt samvete och stress. Helt obefogat egentligen för dom har det exakt lika bra med pappa sin hemma så det har absolut inte med det att göra. Är väl bara känslan som man måste acceptera och låta finnas och sedan släppa den och njuta av stunden vad man nu än gör när man är bort hemifrån. Samtidigt gav det mig en viktig tanke i att jag verkligen behöver en stund utanför hemmet ibland och måste prioritera det igen. Det blev så naturligt i samband med poddinspelningarna.

Jag hade i alla fall en jätte fin eftermiddag med bloggjulfest som ordnades i Solf vid Cirkas. Brunch, fina föreläsningar och en fin stämning. Efter det väntade veckohandling. Inget jag skulle orkat med idag men det var bara att bita ihop och göra det. Vi veckohandlar alltid och oftast är det jag som gör det och kör då till Vasa. Jag älskar att strukturera upp veckan och handla allt på en gång och vi har också märkt att det sparar oss pengar och istället för att springa av och ann till butiken så handlar man allt på en och samma gång och samtidigt planerar veckans måltider.

Ikväll lagade vi vårrullar till kvällsmål. Lagade första gången summer rolls för någon månad sedan och dom är så galet goda och går att variera fyllningen oändligt. Lagade en dag till mellanmål då jag hade några rispapper och Alma älskade dem så ikväll var hon glad kan jag lova. Hela familjen gillade dem och idag lagade vi dem med stekt tofu, morot, gurka, purjolök, avocado, risnudlar, svamp, majjonäs och sedan olika såser till. Har ni inte provat att laga hemma så prova, så otroligt gott och dessutom bra mat för barnen också. Thea tyckte det var spännande och åt med god aptit hon med.

Nu skall jag stänga datorn, hälla upp ett glas vin (händer inte ofta när man bor ute på landet och inte har Alko i närheten) och sätta mig ner i soffan med min käre och hoppeligen hitta någon bra film eller serie att kolla på en stund.

Följ
Meddela om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments