Första resan och rensa i hemmet

Mina tankar här och nu. Spänd och nervös men lycklig inför morgondagen. Jag och min käre vän Hannah skall nämligen hoppa på flyget till Stockholm och spendera veckoslutet hos vår finaste vän Malin. Det är första gången jag är hemifrån mer än en natt (varit borta en natt två gånger sedan barnen kom, förutom förlossningen med Thea) och detta är så otroligt välbehövligt vet jag men ändå nervöst. Känslorna går bananas och ena stunden är jag bara peppad men så kommer det skuldkänslor och oro. Just nu är flickorna, speciellt Thea väldigt mammig och vill vara nära mig och jag tror det har lite att göra med förkylningen som vi haft på besök sedan förra veckoslutet men som tur är det bara lite snuva kvar nu. Summan av mina resetankar just nu är ändå att det kommer gå så bra, det vet jag innerst inne och tror jag kommer kunna släppa på oro och dåligt samvete när vi är på flyget. Kommer garanterat gråta många gånger men känslor får man känna och känslorna får också bubblaöver ibland.

Senaste veckan har vi hunnit med mycket inser jag. Förutom förkylda barn så har processen att rensa här hemma fortsatt. Vi har flyttat om flickornas sängar och fått mer plats i lekrummet och passade även då på att gå igenom alla leksaker med dem och så fyllde vi en liten kass med saker dom inte leker med och som vi ger vidare till loppis. Det är något jag tycker är otroligt viktigt och som min mamma lärt mig. Får man nya saker så skall man ge vidare något av det man inte använder och detta för att inte samla på sig massa onödiga saker men också för att känna uppskattning och tacksamhet för de sakerna man har. Att flickorna förstår värdet i de saker de har, de kläder de använder och att de också förstår allt det är värdefullt att kunna dela med sig och ge till andra det känns oerhört viktigt för oss. Så efter flera fina julklappar som dom fick så var det faktiskt en rolig stund för oss att gå igenom allt dom inte leker med och föra bort och dom kom med egna förslag och saker dom ej använder mer, så fint.

Något annat jag också lärt mig av min mamma är vikten av att inte ha för mycket saker utan att man skall känna till allt man har och allt har sin plats. Jag har läst mycket kring detta och sett klipp på YouTube och upplever själv att har var sak sin plats i deras lekrum och det ej är för mycket saker så leker dom bättre, det är roligare att städa tillsammans och dom har koll på var allt finns.

Lite samma sak känner jag för hela hemmet. Ju mindre onödig prylar, desto mer harmoniskt och lättstädat är det. Funderar ni kring detta mycket?

 

Bibbabesök har vi också hunnit med, perfekt aktivitet en dag utan program. Vi har börjat läsa mer böcker här hemma och det är så roligt då flickorna orkar lyssna på längre sagor och speciellt Alma.

Några fotograferingar har jag också hunnit med. Förra fredagen var jag några timmar och fotograferade bilder till Crossfit Jeppis i deras nya fina lokal och att fotografera företag är verkligen en av de stora sakerna jag skall satsa på detta år. Älskarkombinationen av porträtt och mer situationsbilder för både sociala medier och hemsida.Efter fotograferingen hann även jag och Carro sätta oss ner och bara prata, planera och lätta på hjärtat. Carro är verkligen en otroligt viktig vän för mig och nästa vecka inleder vi våra företagarstudier tillsammans, hur kul!

En ettårsfotografering, några företagsrelaterade möten och mycket jobb vid datorn. Allt detta har fyllt den senaste veckans dagar och nu sover Thea och Alma och jag skall laga dadelbollar och använda vår nya mixer. Alltså lyckan att vi äntligen köpte en mixer som man kan mixa is, fryst banan och jordgubbar med. Har hittills använt en stavmixer som blivit galet slö. Så nu ska här lagas smoothies, bananglass, soppor och mycket annat gott.

 

Följ
Meddela om
guest
2 Comments
äldst
nyast mest gillade
Inline Feedbacks
View all comments
Carro
1 år sedan

Du är så viktig för mig också! Du var den första jag direkt skickade åt idag när jag mådd piss. Tack <3