Hur går det med vloggarna och Yle projektet?

Jag nämnde ju för en tid sedan att jag är med i ett projekt tillsammans med Yle. Ett projekt som gått ut på att jag och fyra andra unga finlandssvenska kvinnor har vloggat vår vardag under de senaste månaderna. Nu börjar vi nå slutet på projektet eller för vår del i alla fall. Jag har några vloggar jag skall skicka in ännu till Michaela som är projektledare och sedan kommer hon och ett kamerateam hem till oss alla i tur och ordning och skapar lite material som skall klippas in i serien som komplement till våra vloggar och även lite intervjuer.

Hur har det varit att vlogga på detta sättet då? Absolut inte lätt, inte så lätt jag hade tänkt det skulle vara. Det har också varit en så lång process att som jag sagt till Michaela också flera gånger att jag minns knappt vad jag allt spelat in och pratat om mer. Det har varit känslor som gått hit och dit och stundvis har det varit lätt medan stundvis har det känts som att inget jag har att säga eller dela med mig av är intressant. Jag har fokuserat mest på vardagen som mamma och hur det var att bli mamma så ung som jag faktiskt blev, mitt val att hoppa av studierna och satsa på mitt företag och även min historia med ätstörningen.

Med andra ord har det varit en enorm lärdom för mig på många sätt och jag har fått kämpa mycket med att våga och även försöka skita i tankarna om vad andra skall tänka och tycka, om jag är tråkig eller bara ointressant. Det är minsann inte lätt men just för att jag vill bli bättre på detta så vågade jag ta mig ann detta projektet. Det känns också otroligt tryggt att ha Michaela som projektledare och att jag känner ett stort förtroende för henne.

Nu har deras arbete att dragit igång och allt skall klippas ihop till en serie i några delar som kommer gå att ses sedan på webben. Det känns som detta varit ett viktigt projekt att få vara med i och jag ser så fram emot att se vad dom andra flickorna vloggat. Ser också fram emot att få ses hela gänget igen i vår när vi skall få kolla igenom serien före den publiceras.

Det mesta har jag filmat hemma och dels för att jag är mest hemma. nu har jag ju börjat jobba med företaget men då jag inte gör det är jag ju ännu hemma, hemma med flickorna och ja, veckans höjdpunkt sådär annars kan vara att få åka och storhandla. Det är väl något jag lite fått kämpa med just för att känna att det är okej, det är mitt liv just nu och hoppas det jag kan dela ger någon något värdefullt. Mitt liv här och nu.

Följ
Meddela om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments