Kan själv

Vi är inne i en period här hemma när vi har två små tjejer som KAN SJÄLV och precis ALLT. Visst har vi haft liknande perioder då tålamodet testats tidigare men tror vi nått en ny nivå nu. Jag inser rätt så snabbt att mycket ligger på oss föräldrar och hur vi reagerar och inte reagerar. Oftast går det att vara pedagogisk men efter tio timmar av allt man gjort fel och hur allt borde göras tvärtom så får man räkna till tio för att inte brista ut i gråt själv.

Jag inser också att vi har två otroligt viljestarka tjejer och det gör mig lycklig. Båda vet precis vad de vill och de ger minsann inte upp och kan ju också se varifrån de fått de egenskaperna. Utmaningen är väl att försöka ge dem verktyg att använda sin viljestyrka på rätt sätt och att visa hur fantastiskt det faktiskt är när man vill nå någonstans och ger sitt allt och lyckas.

Något som jag inte själv upplevt är ju bråket syskon emellan. Jag växte upp som enda barnet i familjen och har alltid varit rätt så konflikträdd. Alltid velat göra mitt yttersta för att alla andra skall ha det så bra som möjligt och ofta glömt bort mig själv. Jag tror en del av min rädsla för konflikter kan komma från att jag inte lärde mig tidigt redan att bråka och stå upp för mig själv på samma sätt som de som har syskon gör. Sedan tror jag ändå övervägande delen ligger i personligheten för det finns ju många barn som vuxit upp med syskon och som är precis som jag när det kommer till rädslan för konflikter, rädslan att såra någon och känslan att man bara måste sätta alla andra före en själv hela tiden för att vara tillräckligt bra och räcka till.

Ni som har barn i samma ålder. Upplever ni samma starka viljor hemma hos er och har ni kanske något super tips till en mamma som mig, hur man kanske får lite extra tålamod när nerverna bara sinar och tröttheten tar över?

Måste ännu tillägga. Sekunden efter att något gått fel och tårarna har runnit så ser man kärleken mellan tjejerna. Dom är så fina tillsammans och att se hur dom ser efter varandra och hela tiden bryr sig om hur den andra har det. De stunderna ger mig så oerhört mycket tålamod och energi. <3

Följ
Meddela om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments