Lillajul & sociala medier

Första advent och igår var det lillajul. En lillajul som inte blev alls som först var planerat. Tanken var att vi skulle till Ekenäs men det blev alltså en lillajul hemma i Maxmo. Brukar sällan påverkas negativt av att skrolla på Instagram men detta veckoslut har jag bara kännt mig som en dålig och misslyckad mamma som haft för lite energi och allt jag planerat har liksom gått upp och ner. Någon som känner igen sig? Bästa i såna stunder är att skriva eller prata med en vän som förstår, logga ut från sociala medier och umgås med familjen. Det har jag gjort och efter en bra natts sömn känns allt mycket bättre igen. Igår kväll blev det ändå pysslat ihop en liten Nissedörr till flickornas lycka. Den blev ju inte som alla perfekta dörrar jag sett på sociala medier men det blev bra ändå, flickorna var lyckliga när dom i morse såg att en liten Nisse flyttat in. Viktigast av allt.

Känns också skönt på ett sätt att när man hamnar i cirklar där man bara känner sig som världens sämsta mamma och inget blir som man hade planerat, att då verkligen göra något som vänder på detta. I mitt fall att inte kolla på sociala medier och prata med en vän som förstår. Att ha vänner som bara lyssnar, peppar och ja, förstår känslan. Det är det bästa som finns. Vet ärligt inte vad jag hade gjort utan mina vänner?!

Samtidigt är jag glad att det är ytterst sällan som jag känner någon stress från sociala medier. I regel älskar jag att inspireras och jag jämför sällan eller känner mig i vardagen dålig just av att se någon annans bild. Vet ju själv att verkligheten har många skepnader och man vill dela det som är positivt, peppande, vackert och lite vardagslycka. Det är också det jag inspireras av i vardagen. Att livet sedan inte i alla stunder är som en Instagram bild det är något jag insett jag själv bär ett ansvar att förstå och också lära mig att automatiskt tänka på i vardagen och i det informationsflöde vi lever i. Något jag verkligen vill lära mina flickor. Det gör livet så mycket lättare om ni frågar mig.

Hur påverkas du av sociala medier?

Följ
Meddela om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments