Nästa veckas podd & hur relationer ibland kan hamna på paus och det är helt okej det med

Relationer min vänner. Relationer. Hur mycket kunde man inte skiva och podda om just det ämnet. I nästa veckas avsnitt av min och Carros podd @Alltvimåstetalaom så kommer vi ta upp just det ämnet. Vi märkte redan efter vi spelat in några av avsnitten att just relationer och hur det förändras i och med att man får barn var något som återkom i varje avsnitt trots att ämnena var väldigt olika. För min upplevelse är att de förändras. Relationer förändras ju under livets gång, man växer, tar nya vägar i livet, studerar, flyttar och träffar nya människor. Det vore ju konstigt om de ej skulle förändras.

I avsnittet tar vi upp hur vi upplevt att våra relationer förändrats efter att vi blivit föräldrar. Jag tar upp något jag funderat mycket på och något jag insåg för en tid sedan efter att ha känt mig dålig som inte hade möjlighet att umgås med vänner på samma sätt som före jag blev mamma. Det är helt OKEJ att vissa relationer sätts lite på paus, det betyder inte att man bryr sig mindre om den vänskapsrelationen eller att man inte kan vara vänner resten av livet. Det innebär bara att livssituationerna är i stunden så olika och fokus i livet är på olika ställen och då blir det helt enkelt så. När jag insåg detta blev det som en lättnad för mig. Vänskap är något mer än att man ses varje dag. För mig är det lycka och tacksamhet att ha vänner som finns där, jag finns för dem och de för mig. Även om vi inte har möjlighet att ses eller höras varje dag så finns vi där. Det är en enorm trygghet och lycka. Livet för ju en på olika spår och emellan korsas vägar och man möts närmare varandra och ibland tar man en sväng om på en annan väg men det betyder inte att man förlorat de man just hade nära! Så går mina funderingar i alla fall. Hur har ni upplevt detta med relationer?

Vi tar också upp känslan att inte räcka till. Hur sömnbrist tär på orken och hur det ibland krävs att man tar kontakt med nya människor för att få nya vänner. Detta ämnet kunde vi nog göra flera avsnitt kring och det dyker ju även upp små diskussioner i andra avsnitt just eftersom det är så viktigt och jag tror att för många förändras de flesta relationerna på något sätt när man blir förälder. Jag är tacksam då föräldraskapet lärt mig att uppskatta de relationer jag har och verkligen känna tacksamhet och lycka inför de som finns runt omkring oss och att se hur så många av våra nära och kära uppskattar att få umgås även med våra barn. Det är lycka att se dem få uppmärksamhet, kärlek och TID av våra vänner.

Jag skall avsluta inlägget med ett exempel. En av mina kära vänner Sandra som jag lärt känna genom att hennes man Kim är Jims barndomsvän. Kim och Sandra är även Theas faddrar och de skall just få sitt första barn. Nu då Sandra varit hemma på mammaledigt och vi umgåtts mer så har jag känt en sådan tacksamhet när jag ser hur flickorna är trygga med henne, Alma har fått plantera ärtor, plocka smultron och sist jag och Thea var och handlade var Alma hos dem under tiden. Att se hur någon bryr sig om ens barn och just detta med tid, att de får TID och känner trygghet hos andra än mig och Jim, det betyder mer än alla presenter i välden. Så tacksam och ser fram emot att få umgås mer med Sandra och deras lilla då vi alla kommer vara hemma och bor ändå rätt så nära.

Och att se flickornas relation växa är ju magiskt. Skrik, bråk och gnäll jo. Men när man ser ögonblicken mellan dem, som på bilden ovan då är allt värt hurnda gånger om. Som jag älskar er! <3

Följ
Meddela om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments