LÄR KÄNNA MIG

Namn:  Rebecka Hägert-Backull 

Favoritserie: Husdrömmar på SVT

Målbild: Bygga vårt eget hus nära havet med en stor trädgård

Familj: Man och tre barn

Läser just nu: Hjärnstark, Atomic habits och Happy food

Hobby: Fermentera grönsaker, laga näringsrik mat och sticka

År 2010 började jag fotografera, då som en hobby. Vartefter växte intresset och 2017 startade jag mitt företag för att 2019 bli företagare på heltid. Idag driver jag Rebecka Hägert Photography med fokus på privatpersoner samt VILJA Media, som producerar foto och film till företag.


Jag är hemma från Ekenäs och har med åren fått starka rötter även i Österbotten. Idag bor jag med min man och våra tre barn i Maxmo, en bit utanför Vasa. Redan som 3-åring bestämde jag mig för att bli sjukskötare. I tonåren insjuknade jag i ätstörningar och hade då en fantastisk sjukskötare som blev som en extramamma för mig, vilket stärkte mitt val av yrke. Under studietiden och praktikerna märkte jag till min förvåning att det inte fullt ut var min grej och valde därför att avsluta studierna under slutrakan.

Fastän jag inte blev sjukskötare så finns det något inom mig som alltid kommer att identifiera mig i denna roll. Jag älskar att hjälpa människor. Det som jag främst tar med mig från min erfarenhet av vården är vikten av att stanna upp och se varje människa på individnivå. Det här är en förmåga jag använder mig av både i min roll som fotograf och som doula.

Efter att jag avslutade mina studier blev valet att bli företagare på heltid ett naturligt steg. Som företagare kan jag göra det jag är passionerad för samtidigt som jag skapar min egen vardag där jag balanserar familj och karriär och kan skapa en fungerande, harmonisk vardag.
Min egen resa har gjort mig till den jag är och min drivkraft finns i de erfarenheter jag bär på. Jag vill lära mig mera om mig själv och ser en stor vikt i att förstå andra människor.

Det är genom detta som jag njuter av att fånga vardagsstunder och ta in andras glädje, vardag och liv.

Under 2021 utbildar jag mig även till mental tränare och doula. Mitt genuina intresse för familjeliv kommer också fram i Svenska Yle podden Föräldrasnack som jag driver tillsammans med Carola Nordberg.