Solskenslycka

Solen, SOLEN! Till och med flickorna ropade mamma solen i förmiddags när solen kikade in genom fönstren. Är medveten om att jag är en människa som påverkas i mitt humör av vädret men ändå blir jag ofta överraskad över hur otroligt mycket lite sol kan göra mig gladare, piggare och bara mer pepp. Våren och sommaren, jag är så redo för er!

Vi har haft en riktigt bra tisdag här hemma. Känner mig lättad över att förkylningen gett med sig och vi är friska och allt känns genast bättre efter en natt med mer sömn. Efter lunch fick vi lilla Alfons och Sandra hit och medan Sandra och Alma bakade fastlagsbullar passade jag på att gå med Thea till butiken. Den stunden, solen, lugnet och tumistid med lillan, så värdefullt. Jag är ofta bra på att uppskatta just såna stunder och det krävs inte mycket för att jag skall stanna upp och känna lycka i vardagen och jag tror det är något som är otroligt viktigt.

En annan sådan stund var tidigare på förmiddagen. Thea satt och bläddrade i böcker och Alma lekte i lekrummet. Båda pratade för sig själv och nynnade på någon barnvisa och jag städade och fixade lunch. Det är i sådana stunder, i vardagen, jag är som lyckligast.

Fastlagsbullebak, soppkokas, lekas och kaffedrickas. Vår eftermiddag och kväll. Nu sover flickorna sen nån timme tillbaka och jag har fått gjort det som skulle göras på datorn. I morgon är det jobbdag för mig och sedan skall allt packas inför vår Ekenäsresa.

Och äntligen fotar jag hemma i vardagen. Det gör mig så glad och varje kväll har jag nästan fått tömma minneskortet på några guldkorn från dagen. Det är också en gnutta lycka för mig.

Följ
Meddela om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments