Sommarens första blåbär

Idag har jag gått omkring med en känsla av att det varit lördag. Tror det betyder att vi verkligen är inne i något semester mode nu när Jim är hemma, underbart! Efter en rätt så tung natt blev det ändå en fin fredag (fast kändes som lördag). Snart har det gått en vecka in i projektet att sluta amma och jag känner mer och mer att den känslomässiga biten går lättare. Förra natten var som sagt lite kämpig men det har jag nog räknat med, samma var det vid amningsavslutet med Alma. Men jag försöker tänka att det får i stunden kännas sorgligt och det får kännas som lyckorus när det känns så. Alla känslor är okej och min magkänsla säger att detta är rätt. Vi är nu nere på att bara amma en gång per dygn, före hon skall sova på kvällen. Blir spännande att se kommande kvällar och nätter. Dessutom detta med brösten, det var ju även dom som skulle vänja sig vid att inte amma. Nåja, bara att stå i duschen och pumpa dem tomma om det behövs. Vi kämpar vidare med detta projekt så återkommer jag med uppdatering kring hur det gått sedan.

Till något annat. Efter Theas vila och mellis så hoppade vi i bilen för att åka till Tottesund och gå vandringsleden där. Det är riktigt nära var vi bor och det slog mig verkligen vilken lycka det är att få bo på landet. Lugnet, skogen, vattnet och tystnaden. Jag glömmer ofta bort hur mycket jag uppskattar det!

Thea fick sitta i bärselen, gå eller var i famnen och Alma orkade bra att gå. Vi hann plocka sommarens första blåbär och gå ner till stranden efter att vi gått vandringsleden. Sommarens tema kommer verkligen vara dessa små utflykter som jag redan nämnt. Finns inget bättre än att göra saker tillsammans som alla uppskattar, det behöver verkligen inte vara så spektakulärt. Tottesunds vandringsled, en promenad och picknick på stranden eller bara att värma badtunnan hemma, det är lycka! Tycker också att ju mer okomplicerade saker man hittar på, desto mindre kaos blir det kring alltihopa och då kan alla ha mer skoj tillsammans. Vad tycker ni som har barn, vilka aktiviteter uppskattar både ni vuxna och barnen att göra mest tillsammans?

Ikväll är Jim iväg på klassträff så jag har nattat båda barnen själv. Gick bra trots att vi har dem i olika sovrum för tillfället och ja, att natta två små är inte alltid så lätt. Men nu skall jag fortsätta med redigeringsjobb och njuta av lugnet som råder för tillfället i huset.

Följ
Meddela om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments