Sommarmellis och att lära sig cykla

– Inlägget är i samarbete med Jollyroom.fi

För några veckor sedan var det ett år sedan vi flyttade till vårt hus här i Maxmo. Ett år år sedan vi packade ihop allt vi hade, flyttade från Vasa och allt detta med en blivande tvååring och en liten tvåveckors bebis. Efteråt har jag många gånger funderat att hur tänkte vi egentligen och hur fick vi ihop allt? Men lyckan att få bo i ett eget hus på landet med en egen stor gård var alldeles obeskrivlig. En dröm som både jag och Jim haft sedan små. Tanken hade varit att vi skulle bygga vårt eget hus men när vi sedan hittade detta så är vi båda så tacksamma att vi vågade köra på att köpa istället för att bygga. Där och då och här och nu var det absolut det bästa vi kunde ha gjort för får familj.

Men det här med att få en egen gård. Att kunna öppna dörren och låta barnen gå ut och leka istället för att behöva ta sig till någon park som det var i Vasa. Dock prioriterade vi förra sommaren allt annat än att fixa på gården men denna sommar har vi haft fler projekt på gång och min dröm var att skapa ställen för flickorna på gården som bara är till för dem och för att leka. Före midsommaren hämtade vi ut några paket  från Jollyroom  som innehöll hel saker för just utelek och skoj. Tror föräldrarna i huset var lika ivriga att bygga ihop alla sakerna som flickorna.

Det som varit en favorit från stunden att Jim skruvade ihop den är den lila cykeln från Pinepeak . Vi köpte en begagnad balanscykel förra året men den har aldrig blivit en favorit här hemma men denna cykel däremot har hon nu med iver övat varenda dag och igår hade hon redan lärt sig att trampa framåt själv några gånger. (Bästa enligt blivande treåringen var ju att den är lila, har en ringklocka och går att trampa med). Den känns stadig och hon kan själv stiga på och av cykeln lätt. Nu längtar jag tills hon kan börja cykla lite längre sträckor så vi kan gå på korta promenader och hon kan cykla. Det som är praktiskt också är att sedan då hon ej behöver stödhjulen mera så går de lätt att skruva bort.

En sak jag velat att flickorna skulle ha på gården ända sedan vi flyttade är detta picknickbord från Woodlii . Ett alldeles perfekt bord att ha ute och blir barnens egna mysiga ställe att sitta och ha picknick vid. Just picknickstunder nu på sommaren är något som är väldigt populärt hemma hos oss. Bordet och parasollet känns stabilt och av bra kvalite och är också lätt att flytta. Alma sitter alldeles perfekt vid det medan Thea fortfarande är lite för liten men bara man sitter brevid och ser så hon inte faller så går det hur bra som helst. Att det sedan är rosa kan jag bara meddela att var en lika stor hit som den lila färgen på cykeln.

Jag är svag för leksaker i trä och det är bara en så annan känsla än plast om ni frågar mig. Woodlii har så många fina träleksaker och har tidigare köpt av dem till flickorna. Grillen som kommer just från Woodlii och som går att ha både ute och inne är så fin. Med grillen kom tillbehör och vi hann knappt skriva ihop den fören flickorna ville börja leka. Vi har fått smaka på grillade delikatesser flera gånger om dagen och den var verkligen en hit hemma hos oss. Det jag också tycker är lite extra bra med den är att locket på grillen som går att stänga och öppna är gjort så att barnen inte klämmer fingrarna då de öppnar och stänger. Små detaljer som man som förälder uppskattar.

För att återgå till att det är så himla fint med leksaker i trä så hur fin är inte denna babygunga från Woodlii! Min mamma hittade som tillfällig lösningen begagnad i plast i våras men nu när vi fick denna ta över istället. Så fin och Thea som älskar att gungar har redan flera gånger traskat ner till gungan och pekat på den och Alma ha stått och gett fart. Stunder som man bara vill spara i minnet för resten av livet!

Detaljerna på gungan är så fina och den känns stabil och regel. Woodlii har så mycket fina saker för utelek och även när det kommer till er lek inomhus som kökssaker, bakverk, grönsaker, verktygslåda, kokvrå och mycket annat skoj och allt i trä.

Följ
Meddela om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments