Vardagen hemma med barnen & med företaget

Hur ser vardagen ut med hemma hos oss just nu? Jag är ju hemma med flickorna och är vårdledig. Alma fyllde ju tre år i juli och Thea blev ett år i maj. För någon vecka sedan började Alma i dagklubben i Vörå och där är hon två gånger i veckan två timmar. Vi gick in i det med att om hon gillar det så får hon börja där och som hon stortrivs. Vi har nog alla blivit förvånade och så glada över att se hur bra det fungerar. Nu känns det verkligen som en bra balans för oss och som ett bra mellanting före hon får börja dagis senare.

Vid sidan av att vara hemma så har jag ju mitt företag och fotar, redigerar och poddar. Det ger mig verkligen energi till att vara en bättre mamma och partner. Att ha något som är min grej är oerhört viktigt och att kunna bygga upp mitt företag under åren med små barn har varit tufft men också alldeles perfekt väg för oss.

Vi försöker varje vecka boka in en träff med vänner så både vi mammor och barnen får leka och umgås, sedan har vi klubben och annars så rullar dagarna på här hemma. Frukost, utelek, lunch, Theas sovstund mellan 11-12-30 och sedan lek ute och inne, middag och efter middagen brukar Jim hitta på något med flickorna så jag kan jobba eller städa eller fixa annat som behövs.

Är tacksam att vi lyssnat och lyssnar till vår magkänsla och väljer att följa det som känns rätt för vår familj. Att vara hemma längre med barnen gör ju att vi måste prioritera allt enligt det. Semesterresor har vi fått prioritera bort, vi köper i princip endast begagnade kläder till barnen, planerar större inköp i förväg, jag veckohandlar och gör all mat från grunden och ja, vi har helt enkelt värderat tiden att ha dem hemma och det känns för oss rätt. Jag trivs med att vara hemma och det är just detta jag alltid drömt om, att få vara hemma med barnen och nu känns de äntligen som dom verkligen har nytta av varandra. Flickorna har börjat leka så bra tillsammans och det är också så kul att se när vi är i Malax hos våra vänner hur våra treåringar har börjat leka och ha så roligt tillsammans.

Just nu är jag extra tacksam över att ha vänner att umgås med och få dela denna tid med och att Jim stöttar mig i mitt företagande och allt det vi bygger upp tillsammans inom just framtida företag och vår familj.

Följ
Meddela om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments